Også i fjor var det kakesmaking på Bjoamarknaden. Her er oppskriftene frå den konkurransen.
Kake nr 1
Fromasjkake:
2 pk sitrongele
¾ dl fløte
1 boks fruktcoctail
1 pk nøttekjerner
Sil sukkerlaken frå frukta, lag gele etter anv. på pakken, men bruk sukkerlaken i veskemengden.
Skyll ei kakeform i kaldt vatn, hell halvparten av den halvstive geleen oppi forma, legg på frukt og nøtter.
Pisk kremen og bland i resten av geleen og ha den oppå nøttene. La stivna natta over, snu kaka og pynt med krem.
Kake nr 2:
Konjakkake:
Bunn: 4 egg
200 g sukker, vispes
Ha i
250 g malte nøtter
1-2ss mjøl
1ts bakepulver
Steik 200 grader 20-30 min, nederste rille.
Krem:
1 egg
1 dl sukker
100 g smør
1 pl mørk sjokolade
½ dl kaffi
Del kaka i to, dynk med 3-4 konjakksjokolader.
6dl krem piskes og has oppå.
Kake nr 3:
Geletrøffelkake,
består av mandelbunn + trøffelkrem + rød gele+ marsipan + sjokoladeglasur.
Bunn:
2oo g malte mandler
200 g melis
3 eggehviter
Steikes i 170 grader, 30 min, 26 cm form på nederste rille.
Trøffelkrem:
Kok i ca 10 min: 150 g melis og 2 dl vatn
Avkjøl og pisk med
3 eggeplommer
200 g smør eller marg.
1ss kakao
Sett kaka på fat, men ha ringen rundt.
Ha trøffelkremen oppå kakebunnen
Gele:
2 pk rød gele, bruk halv vannmengde,
kokes, avkjøles og has oppå trøffelkremen.
Marsipanlokk legges oppå geleen.
Glasur:
1 ½ pl kokesjokolade og 2ss delfiafett smeltes og jevnes oppå marsipanen.
Kake nr 4:
Boston –kake
1 marengsbotn, kjøpt eller heimelaga
penslast på alle sider med smelta sjokolade blanda med litt delfiafett. Sett ring rundt forma og ha i
sitron fromasj, oppskrift på pakke eller heimelaga.
Pisk krem, 3-5 dl og bland i raspa sjokolade og ha oppa sitronfromasjen,
Frys kaka, men ta den opp ca 1 time før servering.
Kake nr 5
Sjokoladekake:
4 egg piskast med 200 g sukker.
Smelt saman 125 g margarin
1 pl kokesjokolade
1 liten kopp kaffi og avkjøl litt.
125 g kv.mjøl
2 ts bakepulver røres i.
Krem ( bør lagast først då den er tynn til å begynna med)
½ kopp kaffe
1 pl kokesjokolade
120 g delfiafett smeltes og avkjøles.
2 egg piskes med
150 g melis.
Rasp skal av 1 appelsin og bland alt samen.
Kake nr 6
Ostekake:
Lag nøttebunn av
3 egg
75 g malte nøtter
20 g kv.mjøl
20 g potetmjøl
½ ts bakepulver
Steik 40 min i 170 grader.
Krem:
250 g naturell kremost
3 dl rømme
3 dl kremfløyte
1 pk sitrongele (kok etter anv og avkjøl)
130 g melis
1ts van.sukker.
Pisk krem og bland med resten
Ha i halvstiv gele
Kake nr 7
Marngskake med mørk og lys fromasj.
Mørk fromasj:
1 ½ pl kokesjokolade
4,5 dl melk
8 pl gelatin (bløyt 10 min først)
Varm opp blandinga, avkjøl og ha i form.
Lys fromasj: has oppå den mørke når den er stiv
( dagen etter)
2 pk krem
3ss sukker, piskes
¼ boks ananas
1 kopp valnøtter
2 koppar rosiner
8 pl gelatin ( bløtes i vann, smeltes i ananassaft)
Legg til slutt oppå 1 marengsbunn. Når kaka er stiv snus den og pyntses etter ønske
Kake nr 8
Marsipankake med svisker og sitronfromasj
Mandel bunn:
3 egg
200 g sukker
200 g malte mandler
1 ts bake pulver
1 ss hv.mel
Steik 30 min, 175 grader, nederst.
Sett bunnen på fat med ringen rundt og smør på
1 ½ bringebærsyltetøy.
Oppå det har ein :
Sitronfromasj:
2 egg
4ss sukker
saft og skal av 1 sitron
¼ dl kokende vatn
4 pl gelatin
3 dl kremfløyte.
Sviskefyll:
1 pk steinfrie svisker
legges i bløyt natta over i 4 dl vatn
4 pl gelatin
Sil av bløyøtleggiingsvatnet og kok det opp med 3 ss sukker. Løys opp gelatin og legg denne geleen oppå sviskene som er lagt oppå sitronfromasjen.
Pynt:
6dl krem
500 g marsipan.
Ha piska krem oppå sviskegeleen når den er stiv, legg på marsipan lokk og pynt med resten av kremen.
Kake nr 9:
Sjokolademousse med appelsinsmak
4 eggekviter
2 dl sukker
150 g hasselnøtter, piskes
Steik 40 min,175 grader,nederste rille.
Mousse:
150 g mørk sjokolade
3 egg
1ss kaffi
1ss appelsinlikør
2 dl krem.
Smelt sjokoladen i vannbad.
Eggeplommene,kaffi og likør røres i.
Krem og eggehviter stivpiskes hver for seg og vendes inn i mousseen.
Dekk forma med folie og frys minst 4 timar
Server halvtint
Kake nr 10: Gelekake
250 g melis
7 eggekviter
piskes veldig godt
250 g malte nøtter
1 ts bakepulver
3-4ss mjøl, blandes og has i
Steik 30-40 min eller til kaka slepper kanten
Avkjøl, legg på fat og legg ringen rundt igjen.
Press kaka ut mot kanten.
Krem
7 eggekviter og
6ss sukker vispes
7 pl gelatin (bløyt og løys opp i 12 dl kokande vatn)
Pisk 5 dl krem , bland sammen og tøm over bunnen.
Set i frysen (må frysast)
2 pk bringbærgele kokes etter anv, men bruk mindre vann
Når den er halvstiv tømmes den oppå kremen dagen før den skal serverast.
Kake nr 11.
Fruktkake
Er laga med 2 ulike bunner, den underste er 26 cm form, den øverste form med ”hol” i midten for frukt fyll.
Bunn 1:
5 egg
150 g sukker
150 g mjøl
1 ts bakepulver
1 ½ ss kaldt vatn. Pisk eggidosis, tilsett vatn og det tørre. Steik 35 min i 180 grader
Bunn 2:
100 g smør
100g sukker
25 g kv.mjøl
2 egg
70 g mandler
skal av 1 sitron
2ts sitronsaft
1 ½ ts bakepulver
Rør kvitt og bland i det tørre.
Del bunn 1 i to og fyl den med
Mandelfyll;
150 g mandler
150 g melis
3 eggekviter
Glasur til begge lages av 500 g melis, 3 eggkviter eller vatn.
Pynt med ½ boks mandariner,
½ boks fersken
raude/grøne coctailbær
og sjokoladetoppar laga av:
100g smør
90 g melis og kakao.