Foto:

Kurs i tradisjonsrik julepålegg

Av: Bjørn Johannessen 06.12.2002


Bjoa bygdeutviklingslag arrangerte 5.12. eit nytt vellukka kjøt-kurs. Dei 12 deltakarene reiste fornøyde heim med nye kunnskapar og fleire kilo julepålegg

Bygdeutviklingslaget hadde leigd kjøkkenet på Ølen vidaregåande skule og hadde dermed dei beste lokaler for kurset. Når dei to lærerane ved kokkelinja, Gunnar Langhelle og Finn Ove Solberg, stod for det faglege innhaldet, hadde kurset òg dyktige, engasjerte og svært trivelege kurshalderar.
Etter fire timar hadde deltakerane laga leverpostei, sylteflesk, lammerull og okserull. I tillegg blei det tid til ein kaffipause med heimebakt. Tilbakemeldingane frå deltakarane var at kurset var både lærerikt, matnyttig og ei svært triveleg sosial oppleving. Det kom òg mange idear til tema på nye kurs så bygdeutviklingslaget kjem nok med fleire tilbod om kjøt-kurs framover.